Video

REKLAMA

Partnerské weby

LOGO_vysocina_chutna

Dodavatel energií Centropol energy v posledním čtvrtletí roku 2010 získal 70 tisíc zákazníků

plyn_varic
Alternativní dodavatel energií, společnost Centropol energy, získal v posledním čtvrtletí roku 2010 rekordních 70 tisíc nových odběratelů elektřiny. Celkově tito zákazníci představují dodávky elektřiny v objemu téměř 300 GWh elektrické energie.

"Závěr loňského roku byl co do počtu zákazníků, kteří změnili svého dodavatele elektřiny, rekordním od uvolnění trhu s elektřinou v Česku. Ke konci roku tak kulminoval trend celého loňského roku, kdy změnilo svého dodavatele čtvrt milionu zákazníků. Jen v prosinci jsme podepsali smlouvu s více než 25 tisíci zákazníky," prohlásil obchodní ředitel a člen představenstva Centropol energy Lukáš Pokrupa.

REKLAMA

Centropol energy na konci loňského roku posiloval také na trhu se zemním plynem, který začal poskytovat zákazníkům od začátku roku 2010. "V posledním čtvrtletí jsme získali téměř 7,5 tisíce nových zákazníků. Vzhledem k tomu, že tuto komoditu prodáváme bez větší marketingové podpory, je to velmi dobrý výsledek," doplnil Pokrupa.

Centropol energy působí na trhu s elektřinou od roku 2007, zemní plyn začal nově dodávat v roce 2010. Orientuje se na dodávky elektřiny především pro samosprávu, státní správu a malé a střední podniky, v roce 2010 společnost rozšířila své působení také na segment domácností. Firma v roce 2009 utržila za prodej elektřiny a zemního plynu 1,1 miliardy korun. V současné době dodává elektřinu více než 100 tisícům zákazníků. Za rok 2010 očekává společnost tržby více než dvě miliardy korun. Mezi zákazníky společnosti patří například mobilní operátor U:fon, města Karlovy Vary a Mariánské Lázně, Ústecký kraj, Firo-tour, lékárny Loyd, síť drogerií Teta, obchodní domy Prior či obchody Okay.

zdroj: MEDIAFAX

REKLAMA