Video

REKLAMA

Partnerské weby

LOGO_vysocina_chutna

Kužel: Hospodářská komora ČR žádá o snížení nárůstu dotací na podporu obnovitelných zdrojů energie

voda

Podle Petra Kužela, prezidenta Hospodářské komory České republiky, žádá Komora vládu a Parlament České republiky o možný zásah vůči dalšímu nárůstu dotací na podporu obnovitelných zdrojů energie. Informovalo o tom tiskové oddělení Hospodářské komory ČR.

REKLAMA

„Podpora obnovitelných zdrojů energie překračuje únosnou míru. Podle posledních údajů Energetického regulačního úřadu budou dotace k výkupním cenám elektřiny ještě o 3,7 miliardy vyšší, než bylo očekáváno na letošní rok a kalkulováno do cen elektřiny. Letos a každý rok příštích 20 let zaplatí spotřebitelé elektřiny a daňoví poplatníci více než 30 miliard korun na příspěvcích provozovatelům obnovitelných zdrojů energie, tedy fotovoltaickým, větrným, bioplynovým a biomasovým elektrárnám,“ uvedl Kužel.

„Tyto náklady nesou z největší části podnikatelé a firmy, ale také občané. Jde zejména o energeticky náročné obory, které tak ztrácí konkurenceschopnost s rostoucím nákladem za cenu elektřiny. Kvóta závazku České republiky Evropské unii pro obnovitelné zdroje bude naplněna. Plnit procenta nad rámec závazku je jistě možné, avšak je nutné říci, jaká budou další pravidla podpory obnovitelným zdrojům energie a doufejme bez příspěvku,“ doplnil.

Zdroj: MEDIAFAX

 


Úspory energie sledujte na EnergyTV

 

Vysočina plná novinek a aktuálních informací

Facebook energytv.cz

REKLAMA