Video

REKLAMA

Partnerské weby

LOGO_vysocina_chutna

CNG

Na každé CNG auto mohou kraje a obce dostat podporu 50 tisíc korun

cng energy

Ministerstvo životního prostředí (MŽP) dnes vyhlásilo výzvu pro kraje a obce na nákup vozidel na alternativní pohon. Podpora pro osobní auta do 3,5 tuny na CNG činí 50 000 korun, dalších 10 000 korun lze získat na ekologickou likvidaci starého vozu. Žadatelé z řad obcí, krajů a jimi řízených organizací si rozdělí na vozy na CNG celkem 20 milionů korun. Příjem žádostí poběží do 31. 3. 2017. Plynárenské společnosti jsou připraveny nabídnout i individuální projekty pro jednotlivé radnice nebo instituce. V ČR je dnes motoristům k dispozici již 133 plnicích CNG stanic a jezdí u nás více než 15 tisíc CNG vozidel.

Číst dál...

Nejoblíbenější alternativní palivo pro dopravu je nyní zemní plyn

cng energy

Dnes v České republice jezdí na stlačený zemní plyn (CNG) již téměř 16 tisíc vozidel a další stále přibývají. Letos se navíc Ministerstvo životního prostředí chystá vypsat dotace pro kraje a obce na nákup až dvou tisíc dalších vozidel na CNG. Celkové množství by se tak opět mělo výrazně navýšit.

Číst dál...

Plynárenské společnosti postavily v ČR již 50 CNG stanic

cng stanice eon ikona

V ČR se dá dnes natankovat CNG u 111 veřejných CNG stanic. Asi 45 procent z nich, celkem 50 CNG stanic, postavily plynárenské společnosti. Dalších 35 stanic postavili také dva členi Českého plynárenského svazu, Bonett Gas Investment a Vítkovice Machinery Group. 40 CNG stojanů (ze 111) je dnes umístěno na běžných čerpacích stanicích.

Číst dál...

VIDEO: Na Vysočině jezdí první dva hasičské zásahové vozy na stlačený zemní plyn

EGTV snehurky cng PHM

Dva nové speciální vozy pro zásahy u požárů elektrorozvodů a dalších elektrozařízení mají od srpna k dispozici hasiči na Vysočině. Za jejich pořízením stojí spolupráce Kraje Vysočina, Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina a společnosti E.ON. Nové zásahové vozy používají k hašení oxid uhličitý a pohánět je budou motory na CNG – stlačený zemní plyn. V ČR se jedná o vůbec první zásahové vozy IZS, které využívají tento alternativní pohon.

Číst dál...

VIDEO: Krajské školy začínají používat auta na CNG pohon

EGTV cng autoskola pe PHM 18032015

Alternativní palivo CNG, tedy stlačený zemní plyn, začínají v rámci projektu Vysočina šetří energii používat krajské školy na Vysočině. Jako první si automobil na CNG pořídila Střední průmyslová škola a Střední odborné učiliště v Pelhřimově. Nová Škoda Octavia s motorem na alternativní palivo bude sloužit jako vozidlo autoškoly. Škola díky pohonu na stlačený zemní plyn výrazně ušetří na provozních nákladech auta.

Číst dál...

REKLAMA