Video

REKLAMA

Partnerské weby

LOGO_vysocina_chutna

Energie

Stát omezí od příštího roku podporu solárních elektráren

solarni_elektrarny_01Velcí provozovatelé solárních elektráren musí od příštího roku počítat s omezením podpory ze strany státu. Zákon, kterým se snaží ministerstvo průmyslu a obchodu zastavit hromadnou výstavbu nových fotovoltaických zařízení, ve středu prošel Senátem, který k novele nepřijal žádné usnesení.

Číst dál...

Senátem prošlo zdanění fotovoltaiky

fotovoltaika
Senátem ve středu prošla po několikahodinové diskusi novela omezující podporu solárních elektráren ze strany státu. Omezení podpory pro solární elektrárny je prvním krokem ministerstva průmyslu a obchodu k potlačení takzvaného solárního boomu. 

Číst dál...

Šéf SPD označil volby v Bádensku-Württembersku za referendum proti jaderné energii

temelin
Předseda Sociálnědemokratické strany (SPD) Sigmar Gabriel v neděli prohlásil, že volby ve spolkovém státě Bádensko-Württembersko byly referendem, v němž se voliči vyslovili pro konec jaderné energie. Informuje o tom agentura AFP.

Číst dál...

E.ON sníží od nového roku komoditní cenu plynu pro domácnosti v průměru o 7 %

zemni_plyn_sporak

Společnost E.ON. sníží od nového roku komoditní ceny zemního plynu pro zákazníky z kategorie domácností a maloodběratelů v průměru o sedm procent. Společnost o tom informovala ve středu.

Číst dál...

Papamobil možná zezelená, mohl by jezdit na solární pohon

papamobil
Papež Benedikt XVI. by chtěl jezdit papamobilem na solární pohon. Řekl to ve středu kardinál Giovanni Lajolo, kterého cituje agentura AFP. Lajolo sdělil, že Benedikt by rád vyměnil svůj vůz za papamobil poháněný elektřinou. Podle Lajola je tento nápad projevem "papežova zájmu o ekologii".

Číst dál...

REKLAMA