Video

REKLAMA

Partnerské weby

LOGO_vysocina_chutna

Energie

Vláda projedná další kroky k rozšíření Temelína

temelin
Vládu čeká jednání o krocích k rozšíření jaderné elektrárny Temelín, které by měla podniknout v letošním a příštím roce. Materiálem by se kabinet Petra Nečase (ODS) měl zabývat na svém středečním jednání.

Číst dál...

ČEZ Distribuce loni do sítí investovala 11,2 miliardy korun

elektricke_napeti
Společnost ČEZ Distribuce ze skupiny ČEZ investovala v roce 2010 do obnovy, oprav a posílení sítí více než 11,2 miliardy korun. Ve středu o tom informovala mluvčí ČEZ Soňa Holingerová.

Číst dál...

Detektivové zadrželi tři muže podezřelé z podplácení v souvislosti s fotovoaltaickou elektrárnou

solarni_energie_02

V minulých dnech zadrželi detektivové ÚOOZ trojici mužů podezřelých z podplácení v souvislosti s udělováním licencí pro fotovoltaické elektrárny v Severních Čechách. Informace k případu poskytl ve čtvrtek mluvčí Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Pavel Hanták.

Číst dál...

Sněmovna souhlasí se změnou rozpočtu kvůli "solárnímu boomu"

snemovna
Poslanci ve středu pustili do druhého čtení novelu státního rozpočtu, kterou předložila vláda kvůli navýšení prostředků na krytí nákladů takzvaného solárního boomu. Zároveň s vytvořením výdajové položky však vzrostou i příjmy, vysvětlil ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09).

Číst dál...

Sjednocení DPH na 19 procent by podle Teplárenského sdružení výrazně zvýšilo cenu tepla

teplo_cena
Sjednocení daně z přidané hodnoty (DPH) na 19 procent, o kterém uvažuje vláda Petra Nečase (ODS), by výrazně zvýšilo cenu tepla pro domácnosti. Teplárenské sdružení ČR ve středu varovalo, že by cena jednoho GJ tepla mohla stoupnout o 35 až 60 korun.

Číst dál...

REKLAMA