Video

REKLAMA

Partnerské weby

LOGO_vysocina_chutna

Energie

Česko stále hledá místo pro uložení vyhořelého jaderného paliva

jaderny_odpad
Česká republika chce nejen na doporučení takzvané Pačesovy komise zvýšit podíl výroby energie z jaderných zdrojů. Možnosti ukládání radioaktivního odpadu má však Česko omezené, naráží navíc na trvalý odpor ekologických a občanských sdružení.

Číst dál...

Systém energetického štítkování spotřebičů je přehlednější

spotrebiceOd prosince letošního roku se už spotřebitelé v obchodech setkávají s novými štítky u domácích spotřebičů. Nová grafická podoba štítků má zákazníkům usnadnit přehled v energetické náročnosti výrobků.

Číst dál...

Od příštího roku čekají majitele solárních elektráren nové daně

solarni_elektrarny
Majitele solárních elektráren v příštím roce čekají nové daně a řada nových pravidel. Státu naopak hrozí žaloby za porušení mezinárodních úmluv o ochraně investic. Největší změna, která výrobce solární elektřiny postihne, je srážková daň ve výši 26 procent.

Číst dál...

Prezident Klaus podepsal zákon o fotovoltaice

vaclav_klausZákon, který omezuje podporu výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů, podepsal prezident Václav Klaus. Ve středu o tom informoval mluvčí Hradu Radim Ochvat. "Jak jsem avizoval dříve, svůj podpis k této novele připojuji, protože nyní není jiná možnost jak okamžitě alespoň trochu snížit negativní dopad nadměrné podpory tzv. obnovitelných zdrojů elektřiny na občany a firmy v České republice," uvedl Klaus.

Číst dál...

ČEZ vylepší do roku 2022 všechny své velké vodní elektrárny

vodni_elektrarna_dalesice
Energetický kolos ČEZ zvýší účinnost všech svých velkých vodních elektráren do roku 2022. Velké provozy vyrobí díky úpravám navíc čistou elektřinu pro více než 17 tisíc domácností, uvedl v pondělí mluvčí společnosti Martin Schreier.

Číst dál...

REKLAMA