Video

REKLAMA

Partnerské weby

LOGO_vysocina_chutna

Energie

Poslanci sladili podporu pro obnovitelné zdroje, kontroverzní přílepek neprošel

snemovnaPři závěrečném čtení odsouhlasili poslanci novelu zákona o podporovaných zdrojích energie, směřuje nyní do Senátu. Přílepek, který by umožňoval zábory zemědělské půdy z půdního fondu bez poplatků pro developery, poslanci neodsouhlasili.

Číst dál...

E.ON se bude soudit s německou vládou kvůli odchodu od jaderné energie

jaderna_elektrarna_ikona

Energetický gigant E.ON podá u německého ústavního soudu stížnost proti rozhodnutí vlády o odchodu od jaderné energie. Informovala o tom ve čtvrtek agentura Reuters s odvoláním na list Financial Times Deutschland.Společnost chce předložit stížnost k německému ústavnímu soudu ještě do konce tohoto roku a bude žádat kompenzace od německé vlády, uvedl list s odvoláním na informace nejmenovaných zdrojů.

Číst dál...

Čína zakáže dovoz i prodej některých druhů klasických žárovek

diodova_zarovka_ikona

Čína od října roku 2012 zastaví dovoz a prodej některých druhů klasických žárovek. Informovala o tom v sobotu agentura Reuters s odvoláním na sobotní vydání šanghajského listu Securities Times.Státní plánovací komise zveřejnila záměr o postupném vyřazování klasických žárovek z provozu, které se bude realizovat v pěti letech.

Číst dál...

Solární kolektory a zateplení školy uspoří Českým Budějovicím energii i peníze

solarni_energie_05

Solární kolektory v Centru sociálních služeb Staroměstská a zateplení Základní školy Kubatova uspoří Českým Budějovicím energii i peníze. Na oba projekty přispěly dotacemi evropské fondy, řekl v pondělí agentuře Mediafax náměstek primátora Kamil Calta (TOP 09).

Číst dál...

Česko a USA vyhlásily společný program spolupráce v jaderné energetice

jaderny_reaktor_ikona

Výzkum společných projektů, partnerské vysokoškolské programy, výměna poznatků i stáže středoškolských učitelů jsou základními body spolupráce, kterou v úterý v Praze vyhlásili zástupci české a americké strany. Cílem projektu je rozvoj mírového využití jaderné energie.

Číst dál...

REKLAMA