Video

REKLAMA

Partnerské weby

LOGO_vysocina_chutna

Energie

Většina elektřiny v Česku je stále z uhlí

uhli tezba ikona freeimagescom

Podíl výroby elektřiny z uhlí se oproti loňsku zvýšil o 0,7 procentních bodů na 51,4 %. Přes soustavnou veřejnou podporu obnovitelných zdrojů energie se sluneční a větrné elektrárny podílely na domácím energetickém mixu jen jednou třicetinou. I taková zjištění vyplývají z pohledu na údaje za rok 2015, které v srpnu zveřejnilo Ministerstvo průmyslu a obchodu.

Číst dál...

ČEZ investuje rekordní částku do rekonstrukce řízení vodních elektráren

ridici system ZAT ikona cez

Jednu z největších investic skupiny ČEZ na vodní elektrárně v oblasti výměny řídicího systému čeká elektrárnu Lipno I. Generálním dodavatelem rekonstrukce systému kontroly řízení, elektrických ochran a významné části elektra za téměř 70 mil. korun, je česká společnost ZAT.

Číst dál...

Konec levné nafty je na dohled

nafta cisterna ikona freeimages

Po několikaměsíčním takřka volném pádu ceny ropy si jak severomořská ropa Brent, tak texaská WTI připsaly v úterý jedno procento, a pak dalších dokonce pět procent. Rusko, Saúdská Arábie a několik dalších zemí kartelu OPEC se totiž dohodlo na zmražení těžby ropy na lednové produkci.

Číst dál...

O soutěž ekologických oskarů je letos rekordní zájem

eon energy globe award cr

V Praze byli před týdnem slavnostně představeni vítězové základních kategorií 7. ročníku mezinárodní soutěže E.ON Energy Globe Award ČR, jejímž iniciátorem je v České republice od roku 2008 energetická společnost E.ON. Celkového vítěze, který vedle sošky ekologického oskara získá zajímavé odměny včetně automobilu ŠKODA Octavia Combi G-TEC, zvolí v příštích měsících hlasováním veřejnost.

Číst dál...

Úspory v metrologii přináší profit Skupině ČEZ

dukovany ikona

Nejen úspory, ale také peníze přináší činnost Útvaru metrologie Jaderné elektrárny Dukovany, která provádí kalibrace měřidel pro elektrárny Skupiny ČEZ. Poskytuje své služby také pro externí firmy, pochopitelně za úplatu. Jen v loňském roce tak metrologie přispěla k zisku Skupiny ČEZ částkou 1 164 944 korun. Informoval o tom mluvčí společnosti ČEZ Jiří Bezděk.

Číst dál...

REKLAMA