Video

REKLAMA

Partnerské weby

LOGO_vysocina_chutna

Energie

Japonci zastaví reaktor jaderné elektrárny Ohi

ohi_ikona_600x200

Japonská energetická společnost KEPCO kvůli poklesu tlaku zastaví provoz reaktoru jaderné elektrárny Ohi. Informovala o tom v sobotu agentura AFP.

Číst dál...

Studenti z Frýdlantu si vysvědčení převzali u jaderného reaktoru v Dukovanech

dukovany_ikonaStudenti gymnázia Frýdlant si ve středu převzali vysvědčení v reaktorovém sále Jaderné elektrárny Dukovany. Něco takového se na přísně střeženém pracovišti odehrálo vůbec poprvé v historii elektrárny, řekla pro agenturu Mediafax vedoucí informačního centra elektrárny Dana Janovská.

Číst dál...

Solární pumpy na vodu zvítězily v ekologické soutěži

cena_zdravi_a_bezpecneho_zivotniho_prostredi_2011Již dvacátou prestižní Cenu zdraví a bezpečného životního prostředí 2011 předal dnes ministr Tomáš Chalupa. Soutěž je jedním z nejdůležitějších ocenění pro instituce, neziskové organizace a firmy za projekty na ochranu životního prostředí, ochranu zdraví a bezpečnost práce. První místo získala společnost Water Solar Technology Ltd. za projekt “Čerpání vody ze slunce”. Odborná porota ocenila zejména skutečnost, že k čerpání vody není potřeba zdroj energie. Proto se tyto systémy hodí například pro ostrovní země.

Číst dál...

VIDEO: Dukovany jsou bezpečné, konstatovala po kontrole mezinárodní komise

dukovany_ikona
Jaderná elektrárna v Dukovanech je velmi dobře provozované zařízení. K takovému závěru podle mluvčího elektrárny Petra Spilky došla mezinárodní mise OSART, která elektrárnu sedmnáct dní kontrolovala.

Číst dál...

Na jaderné úložiště obce dostanou příspěvek ještě před jeho zbudováním

jaderne_palivoObce, na jejichž katastrálním území by se mělo v budoucnu budovat úložiště jaderného odpadu, zřejmě od státu budou moci dostávat kompenzace ještě předtím, než úložiště vznikne. Vyplývá to z materiálu ministerstva průmyslu a obchodu (MPO), který v pátek poslanci pustili do posledního, třetího, čtení.

Číst dál...

REKLAMA