Video

REKLAMA

Partnerské weby

LOGO_vysocina_chutna

Energie

Modely z Merkuru předvedou na soutěžní výstavě

elektricke napeti

Modely postavené ze stavebnice Merkur předvedou žáci základních škol v říjnu ve Středisku volného času v Mostě. Soutěžní výstavu pořádá spolu s Magistrátem města Most Vršanská uhelná, jedna ze společností Pavla Tykače, která loni přispěla na nákup stavebnic do jedenácti mosteckých základních škol třemi miliony korun.

Číst dál...

ERÚ: Ať zákazníci zjistí, kolik podpora OZE stojí

vitaskova IUHLI ikona EGTV

Evropská komise včera oficiálně oznámila, že Česko nakonec obdrží notifikace na obnovitelné zdroje energie (OZE). Energetický regulační úřad (ERÚ) ale zatím žádná nová cenová rozhodnutí nepřipravuje. Oficiální informace o úspěšném dokončení notifikačního řízení k němu prý totiž dosud nedorazily. V platnosti tak zůstávají jeho páteční cenová rozhodnutí, podle kterých by v roce 2017 klesla podpora OZE v regulované složce pro spotřebitele na minimum.

Číst dál...

BLOG: Němci přijdou místo kopečku zmrzliny o bavoráka

solarni energie

Lidé v Německu zažívají pěkný průvan v peněženkách. Platí pořádné pálky za to, že si partička politiků usmyslela, že se bude elektřina vyrábět jen z větrníků a solárů. Navíc lidi, jak to tak bývá, pěkně obelhali.

Číst dál...

Ekologické projekty získaly ocenění v programu Vysočina šetří energii

vysocina setri energii galavecer EGTV

Pilotní projekt energeticky úsporného kraje „Vysočina šetří energii“ funguje již čtvrtým rokem. Jeho iniciátoři vyhodnotili nejúspěšnější úsporné projekty, které v pondělí získaly ocenění.

Číst dál...

O prohlídku výrobních zdrojů Skupiny ČEZ na severu Čech je stále zájem

cez

Během prvního pololetí si výrobní zdroje energie a tepla Skupiny ČEZ na severu Čech prohlédlo 3 098 návštěvníků z různých míst České republiky i ze zahraničí. Elektrárnu Tušimice si prošlo 882 zájemců, Informační centrum klasické energetiky v Elektrárně Ledvice pak 1 001 a Elektrárnu Počerady 287. Vodní dílo Střekov v Ústí nad Labem navštívilo 428 lidí a Teplárnu Trmice rovných 500. Nulu má ovšem ve statistice malá vodní elektrárna Želina, která byla a ještě zůstane pro veřejnost uzavřena.

Číst dál...

REKLAMA