Video

REKLAMA

Partnerské weby

LOGO_vysocina_chutna

Jaderná

Unijní odborníci budou jednat o jaderné bezpečnosti v EU

 temelin12
V úterý se v Bruselu sejdou experti na jadernou energetiku z jednotlivých členských států Evropské unie (EU), aby společně s eurokomisařem pro energetiku Güntherem Oettingerem jednali o bezpečnosti jaderných elektráren v EU. Informoval o tom server Euractiv.cz.

Číst dál...

První atomovou elektrárnu ve východním Pobaltí staví Rusko

temelin
Nový evropský jaderně-energetický region v Evropě vzniká ve východním Pobaltí. V Němenském okrese Kaliningradské oblasti, ruské enklávy mezi Polskem a Litvou, se naplno rozbíhá výstavba Baltské atomové elektrárny.

Číst dál...

Premiér Nečas bude jednat ve Francii o elektrárně Temelín

petr_necas
V průběhu návštěvy premiéra Petra Nečase (ODS) ve Francii se nejspíš bude jednat i o rozšíření jaderné elektrárny Temelín. Novinářům to ve čtvrtek řekl generální ředitel společnosti ČEZ Martin Roman, který je v doprovodu předsedy vlády.

Číst dál...

Vláda projedná další kroky k rozšíření Temelína

temelin
Vládu čeká jednání o krocích k rozšíření jaderné elektrárny Temelín, které by měla podniknout v letošním a příštím roce. Materiálem by se kabinet Petra Nečase (ODS) měl zabývat na svém středečním jednání.

Číst dál...

Česko stále hledá místo pro uložení vyhořelého jaderného paliva

jaderny_odpad
Česká republika chce nejen na doporučení takzvané Pačesovy komise zvýšit podíl výroby energie z jaderných zdrojů. Možnosti ukládání radioaktivního odpadu má však Česko omezené, naráží navíc na trvalý odpor ekologických a občanských sdružení.

Číst dál...

REKLAMA