Video

REKLAMA

Partnerské weby

LOGO_vysocina_chutna

Jaderná

Úspory v metrologii přináší profit Skupině ČEZ

dukovany ikona

Nejen úspory, ale také peníze přináší činnost Útvaru metrologie Jaderné elektrárny Dukovany, která provádí kalibrace měřidel pro elektrárny Skupiny ČEZ. Poskytuje své služby také pro externí firmy, pochopitelně za úplatu. Jen v loňském roce tak metrologie přispěla k zisku Skupiny ČEZ částkou 1 164 944 korun. Informoval o tom mluvčí společnosti ČEZ Jiří Bezděk.

Číst dál...

Jaderná elektrárna Dukovany, největší koncentrace velkých dieselgenerátorů

EGTV jaderna elektrarna dukovany JE DUKOVANY

Ve čtvrtek do Jaderné elektrárny (JE) Dukovany dorazily poslední čtyři mobilní dieselgenerátory. Elektrárna tak má k dispozici celkem 18 dieselgenerátorů (kromě několika menších elektrocentrál) o celkovém společném výkonu 41,4 MW.

Číst dál...

Historicky první blackout všech čtyř bloků JE Dukovany prověřil její připravenost

dukovany ikonaVe čtvrtek 13. března se v JE Dukovany uskutečnil historicky první blackout (ztráta elektrického napájení), jenž se týkal všech čtyř bloků, při kterém došlo k úplnému odpojení elektrárny od vnější sítě. Šlo sice o cvičení, ale právě jeho průběh poskytl neocenitelné informace pro jeho úspěšné zvládnutí. Akce proběhla ve spolupráci s příslušnými síťovými pracovišti (dispečinky, rozvodnami, vodními elektrárnami). Přínosy těchto cvičení potvrdila již v minulosti mezinárodní mise OSART a zařadila je mezi tři nejvýznamnější dobré praxe na EDU.

Číst dál...

JE Dukovany po 26 dnech s předstihem ukončila odstávku 1. bloku

dukovany ikona

Ve čtvrtek 26. 9.2013 postupně „najely“ obě turbíny prvního bloku JE Dukovany Marie a Alena a ukončily tak odstávku 1. bloku elektrárny Dukovany po 26 dnech s jednodenním předstihem před plánem. Gratulujeme všem zúčastněným na této odstávce, zaměstnancům ČEZ i našim dodavatelům.
Příští odstávka bude na 4. výrobním bloku, začne 1.12.2013 a měla by skončit 4.1.2014 po 35 dnech.

Číst dál...

O víkendu JE Dukovany odstaví 1. blok

dukovany ikona

V sobotu 31.8. 2013 budou postupně odpojeny obě turbíny prvního bloku JE Dukovany. Zahájení snižování výkonu je plánováno na sobotu v 12.00. Bloky 2., 3., a 4. pracují i nadále na 100%. Jedná se o odstávku na pravidelnou výměnu 1/5 paliva, údržbu zařízení a provedení investičních akcí a technických řešení. Odstávka má trvat 27dní.

Číst dál...

REKLAMA