Video

REKLAMA

Partnerské weby

LOGO_vysocina_chutna

Lifestyle

Americké doly byly vloni nejbezpečnější v historii

usa compressed ikona

Ve Spojených státech došlo v roce 2016 k 25 smrtelným pracovním úrazům. To je nejlepší vysledek od začátku statistiky. Již předloňských 29 obětí přitom znamenalo rekord. Ve více než 13 tisících amerických dolech a lomech pracuje přibližně 330 tisíc zaměstnanců.

Číst dál...

Elektrárny Opatovice podpořily Východočeské divadlo

eop podporily vychodoceske divadlo EGTV ikona iuhli EOP.CZ

U příležitosti zahájení GRAND Festivalu smíchu podpořila společnost Elektrárny Opatovice (EOP) Východočeské divadlo v Pardubicích částkou 180 tisíc korun. Podpora divadla vychází z dlouhodobé strategie financování regionálních projektů a institucí, se kterými EOP spolupracuje.

Číst dál...

Bloger se vysmál zeleným

uhli

Strana zelených opět zaútočila na uhelné elektrárny. Použila však fotku Ostravy, kde žádné nejsou. To pobavilo blogera Marka Hurta.

Číst dál...

Energiewende brzdí kapitálové výdaje firem

euro curreny wiki e1438846134356 compressed

Německý obrat v energetice (Energiewende) působí jako brzda kapitálových výdajů, zejména u společností s vysokou spotřebou energie. Ty totiž nevědí, co mohou očekávat.

Číst dál...

Nové české PST transformátory regulují toky elektrické energie z Německa

cena energie

Provozovatel české přenosové soustavy, společnost ČEPS, uvedl v rozvodně Hradec u Kadaně do provozu dva ze čtyř PST transformátorů (Phase Shifting Transformers). Spuštěny byly ve dvou fázích – na začátku ledna a minulý týden v pátek. Na jedné ze dvou propojovacích linek s východní částí Německa tak mohou od 13. ledna dispečeři lépe regulovat toky elektrické energie a udržovat je v bezpečných mezích. Spuštění obdobných strojů v rozvodně Röhrsdorf předpokládá tamní provozovatel přenosové soustavy, společnost 50Hertz, ve druhé polovině letošního roku.

Číst dál...

REKLAMA