Video

REKLAMA

Partnerské weby

LOGO_vysocina_chutna

Lifestyle

Vysočina může ušetřit desítky milionů za veřejné osvětlení

eon vysledky vysse ikonaProjekt VYSOČINA ŠETŘÍ ENERGII iniciovaný vedením kraje, jehož partnerem je společnost E.ON Česká republika, přináší první konkrétní plody tohoto partnerství veřejné správy a soukromého sektoru. Na základě detailního průzkumu byla vypracována analýza stavu veřejného osvětlení v obcích Kraje Vysočina, jejíž výsledky mohou zásadním způsobem pozitivně ovlivnit spotřebu elektrické energie v systémech veřejného osvětlení kraje, ale také jeho celkový stav.

Číst dál...

VIDEO: Ekologické ceny E.ON Energy Globe Award ČR 2013 znají nominované projekty

Energy globe 2013 logo

Ekologické ceny E.ON Energy Globe Award ČR 2013 znají nominované projekty, vítěz usiluje o odměnu 300 000 Kč E.ON Energy Globe Award ČR 2013 se může stejně jako v minulých letech pochlubit velkým zájmem českých kutilů, firem a organizací. Do soutěže, která každoročně odměňuje originální projekty přispívající k ochraně životního prostředí, se přihlásilo celkem 217 projektů. Představení vítězů se uskuteční 7. října ve Vinohradském divadle v Praze, záznam programu bude odvysílán na České televizi.

Číst dál...

Jaderná elektrárny Dukovany má svého půlmiliontého návštěvníka

dukovany ikona

Informační centrum Jaderné elektrárny Dukovany navštívil půlmiliontý návštěvník, kterým je studentka gymnázia Miriam Danielková ze Zhoře u Skutče a kromě certifikátu od skupiny ČEZ obdržela řadu překvapení. 

Číst dál...

Elektromobily dobíjí čistou energii z jádra přímo v Dukovanech

dukovany elektromobil

Skupina ČEZ zprovoznila před Informačním centrem Jaderné elektrárny Dukovany dobíjecí stanici pro elektromobily. Jde o první dobíjecí stanici ČEZ na Vysočině. Návštěvníci informačního centra se tak na vlastní oči mohou podívat, jak funguje koncept dopravy na elektřinu v podání ČEZ. Slavnostní zahájení provozu nové dobíjecí stanice proběhne v úterý 18.6.2013 v 10:30 hodin před Informačním centrum JE Dukovany.

Číst dál...

Obor energetika na Střední průmyslové škole v Třebíči má první absolventy

energetici-spst ikona

V minulém týdnu skládali studenti oboru energetika na Střední průmyslové škole v Třebíči maturitní zkoušku. Elektrotechnický obor zaměřený na oblast silnoproudu a strojírenství vznikl z podnětu Kraje Vysočina a Skupiny ČEZ v roce 2009. Letos má první absolventy. Ti ve středu 5. června slavnostně přebírali svá vysvědčení, nyní se chystají na novou životní etapu.

Číst dál...

REKLAMA