Video

REKLAMA

Partnerské weby

LOGO_vysocina_chutna

Lifestyle

M.A.Z.I.M.G.D.L. milují P. S. B.

dukovany ikona

To není žádný milostný víceuhelník z Dukovan ani tajná šifra ale konstatování faktu, že turbíny Marie, Alena, Zdena, Irena, Marta, Gerda, Dáša a Lenka milují zimu, kterou přináší Pankrác, Servác a Bonifác, květnoví ledoví muži. Zkrátka dukovanským turbínám vyhovuje ochlazení, které přináší květnoví ledoví muži. V současném chladném vzduchu pracují pilněji než v teplých letních dnech.

Číst dál...

VIDEO: Startuje E.ON Energy Globe Award ČR 2013

eon energy globe award cr

Zavedli jste doma či ve své firmě inovace, které šetří energii nebo pro její výrobu používají obnovitelné zdroje? Recyklujete v obci odpadní energii? Šíříte osvětu mezi mládež? Nebo jste si zateplili dům či zrealizovali jiné úpravy, které vedou k úsporám energií a peněz? Pak je E.ON Energy Globe Award ČR ta pravá soutěž pro Vás. Vítězné projekty jednotlivých kategorií získají hodnotné ceny od partnerů soutěže. Absolutní vítěz E.ON Energy Globe ČR 2013 získá peněžní odměnu v hodnotě 300.000 Kč.

Číst dál...

VIDEO: Na Vysočině odstartoval projekt energeticky úsporného kraje

vysocina setri energii ikona

Kraj Vysočina patří dlouhodobě k nejčistším regionům v České republice. Právě to byl také důvod, proč se jako vůbec první region rozhodl stát energeticky úsporným krajem. Projekt Vysočina šetří energii vznikl z iniciativy energetické společnosti E.ON a Kraje Vysočina v roce 2012. Portál Vysočina šetří energii je prvním krokem k hledání opatření vedoucích k úspoře energie v Kraji Vysočina.

Číst dál...

Obyvatelé Žďáru nad Sázavou umí sbírat elektroodpad

elektroopad

Že si lidé na Vysočině váží životního prostředí, dokazují obyvatelé Žďáru nad Sázavou, kteří než aby vyhodili svého vysloužilého elektrického pomocníka do směsného odpadu, neváhají udělat pár kroků navíc a odnesou ho k recyklaci. Také proto se v loňském roce stali právem čtvrtými nejaktivnějšími sběrači vysloužilého elektra v celé České republice v kategorii obcí nad 20 000 obyvatel.

 

Číst dál...

ENERSOL 2013: Zástupci z Vysočiny budou obhajovat vítězství v celostátním finále

enersol ikonaO postup do republikového finále ENERSOL 2013 a možnost reprezentovat Kraj Vysočina soupeřilo v pátek 22. února v jihlavském Kině Dukla čtrnáct studentů se svými projekty zaměřenými na obnovitelné zdroje, úsporu energií a snižování emisí v dopravě. Do finále, které se uskuteční na konci března v Chebu, postoupilo sedm nejlepších, konkrétně čtyři projekty z kategorie ENERSOL A PRAXE, dva projekty z kategorie ENERSOL A INOVACE a jeden projekt z kategorie ENERSOL A POPULARIZACE. Reprezentační družstvo Kraje Vysočina bude na západě Čech obhajovat loňské i předloňské vítězství.

Číst dál...

REKLAMA