Video

REKLAMA

Partnerské weby

LOGO_vysocina_chutna

Lifestyle

VIDEO: Hosté Tandemu ČRo Region diskutovali na téma šetrnost k přírodě a okolí

tandem energyglobe 600 ikona

Po čtvrté se v naší republice budou letos na podzim rozdávat "ekologičtí oskaři" v rámci kampaně Energy Globe. Už z minulých ročníků je zřejmé, že v našem kraji žije spousta vynalézavých lidí, kteří přemýšlejí, jak šetřit energii, životní prostředí, a v důsledku také vlastní kapsu. Např. letos se v sekci "mládež" uchází o vítězství student Petr Volný z jihlavské Střední školy obchodu a služeb, který zjistil, že se popel z papírových briket dá použít jaké skvělé hnojivo. V Tandemu byli hosty také podnikatel Dušan Tripal z Třeštice, který zpracovává papírové brikety, a za porotce Energy Globe Pavel Hájek. UVNITŘ ČLÁNKU NAJDETE ZÁZNAM POŘADU.

Číst dál...

Baterie do koše nepatří

20120612 baterky 025 ikona

Celkem 37 kilogramů baterií nanosili nejen pracovníci magistrátu do speciálního kontejneru ve tvaru válce, který je umístěn ve vchodu do budovy úřadu v Hluboké ulici. „Odevzdáme je v rámci zpětného odběru na sběrném dvoře, následně se předají prostřednictvím kolektivního systému Ekobat k recyklaci,“ popsala Renáta Havlínová z odboru životního prostředí (na snímku s kolegou Davidem Markem). V uplynulém roce se na sběrných dvorech v Jihlavě sešlo celkem 1.430 kilogramů baterií.

Číst dál...

VIDEO: Podívejte se do unikátní testovací laboratoře CONTEG pro datová centra

CONTEG lab ikona

V Pelhřimově bylo otevřeno unikátní evropské testovací centrum pro datová centra a spuštěny do provozu nejnovější výrobní technologie. Společnost Conteg významně rozšířila svůj výrobní závod v Pelhřimově a zahájila činnost unikátního TestCentra pro datová centra (TC4DC). Dále byly do provozu uvedeny nové výrobní technologie. Celková investice dosáhla 105 mil. Kč. Doba výstavby byla 15 měsíců a celá investice by nebyla realizovatelná bez pomoci strukturálních fondů Evropské unie.

Číst dál...

VIDEO: Vynalézavý podnikatel přišel s převratným zařízením, které uspoří až čtvrtinu paliva

solutor prevodovka ikona

Úspěšný selfmademan, majitel havlíčkobrodské firmy na dálkově ovládané svahové sekačky Lubomír Dvořák představil na konferenci České manažerské asociace svůj převratný patent, který údajně uspoří 25% paliva. 

Číst dál...

Datová centra Applu přejdou na obnovitelnou energii

apple

Firma Apple oznámila, že ve svých datových centrech hodlá používat pouze energii z obnovitelných zdrojů. Hlavní centrum v americké Severní Karolíně by dokonce roku mělo přejít na solární pohon, informuje agentura AFP.

Číst dál...

REKLAMA