Video

REKLAMA

Partnerské weby

LOGO_vysocina_chutna

Lifestyle

Na Novoměstsku řádil Putující kontejner. Jen za loňský rok spořádal více než 24 tun elektroodpadu

sberny_dvur
Přijede, vysbírá a zase odjede. Tak by se dalo charakterizovat konání Putujícího kontejneru kolektivního systému ELEKTROWIN. Ten jenom za uplynulý rok na Novoměstsku pohltil a ekologicky zrecykloval přes 24 tun elektroodpadu. Na takové množství mu přitom stačily jen dvě návštěvy regionu. Během svého působení navštívil 26 obcí a pokaždé pomohl lidem, kteří nemají ve své obci sběrný dvůr, s recyklací. Obce na Vysočině Putující kontejner navštíví i v letošním roce.

Číst dál...

Tábor chce zavést pravidelné pořádání farmářských trhů

zelenina
Jihočeský Tábor hodlá pravidelně zavést takzvané farmářské trhy. Jak agentuře Mediafax řekl starosta Jiří Fišer (T2020), nyní se hledá vhodná lokalita pro konání akce, a také provozovatel, který by si organizování akce vzal pod svou správu.

Číst dál...

Příroda jako spojovací můstek mezi žáky a seniory

priroda
V dnešní době se zdá, že propast mezi generací dětí a seniorů je velmi hluboká, přesto si obě tyto skupiny mají co nabídnout. Když se skloubí radost a energie jedněch se zkušenostmi druhých, může vzniknout vztah, který je obohacující pro všechny. A právě příroda je ideální skálou, na které je možno stavět.

Číst dál...

Do hornorakouského Welsu míří Veletrh úspor energií

solarni_energie_01
Ve dnech 2.– 6. března 2011 se bude v hornorakouském Welsu konat jeden z největších veletrhů úspor energií a zelené energie v Evropě – Veletrh úspor energií (Energiesparmesse).

Číst dál...

VIDEO: Petr Janoušek z Jihlavy má neobvyklou zálibu - meteorologii

meteorolog_600x200
Počasí a jeho extrémní výkyvy teplot, to je vášeň třicetiletého Petra Janouška z Jihlavy. Sice pracuje jako skladník na poště, ale už od mládí je nadšeným amatérským meteorologem. PŘINÁŠÍME VÁM REPORTÁŽ O AMATÉRSKÉM METEOROLOGOVI PETRU JANOUŠKOVI Z JIHLAVY!

Číst dál...

REKLAMA