Video

REKLAMA

Partnerské weby

LOGO_vysocina_chutna

Lifestyle

VIDEO: Na prvního Mostečana se čekalo do čtyř

prvni mostecan EGTV

První miminko roku 2017, které se 1. ledna krátce po šestnácté hodině narodilo v mostecké porodnici, se jmenuje Lukáš Pasterniak. Radost rodičů umocnily i dary od primátora města Most Jana Paparegy a manželů Ivany a Pavla Tykačových. Na radostnou událost se podívejte ve videu iUHLI TV.

Číst dál...

ČR má 140 plnicích CNG stanic

auto zemni plyn

Praha (28. prosince 2016) – V lednu 2014 bylo v ČR celkem 50 veřejných CNG stanic, dnes jich je již 140 a další se chystají zahájit provoz už v lednu. Za poslední 3 roky tedy v ČR přibylo 100 plnicích CNG stanic. V průměru je dnes v každém kraji kolem 10 ti stanic, nejvíce, celkem 22, jich má kraj Středočeský. Otevírají se na čerpacích stanicích Benzina, MOL, OMV, Shell, Texaco, Total, EuroOil, D oil, Caroil, KaprOil, Marho, Kontakt, Q100 aj. Zejména Benzina má CNG stojan v ČR už na 30 čerpacích stanicích a uvažuje až na 80 ti. Napříč Evropou je asi 5 tisíc CNG stanic. Velkému zájmu o koupi ekologických CNG vozidel v ČR přispívají i pobídky a dotace. Pro příští rok Ministerstvo životního prostředí uvažuje, že by mohla být finanční podpora na nákup CNG vozidel nastavena pro všechny.

Číst dál...

Analytik: Nízké ceny uhlí se jen tak nevrátí

uhli

S jedním z nejznámějších českých energetických analytiků a zakladatelem poradenské společnosti ENA Jiřím Gavorem jsme se v rozhovoru podívali na blízkou i vzdálenější budoucnost uhlí. Řeč přišla i na antifosilní zákon, nový energetický balíček EU a možnosti Trumpovy administrativy.

Číst dál...

Ovzduší znečišťují hlavně lokální topeniště

Lokální topeniště

Ovzduší na severu Čech se výrazně zlepšilo. Teplárny, velké i menší firmy investovaly do kotelen, které splňují přísné ekologické normy. Prach do ovzduší v zimě vypouští hlavně nevyhovující kotle v domácnostech, říká v rozhovoru pro Ústecký deník Jaroslav Hájek, vedoucí oddělení ochrany ovzduší z oblastního inspektorátu České inspekce životního prostředí v Ústí nad Labem. Rozhovor přinášíme ve zkrácené formě.

Číst dál...

Jak se při nákupu uhlí nespálit

uhli

Pochybení, která nedávno u prodejců uhlí zjistila Česka obchodní inspekce (ČOI), nejsou bohužel ojedinělá. Pokud vás nákup uhlí ještě čeká, můžete dodržováním následující čtveřice zásad výrazně omezit riziko, že z uhelného skladu odjedete rozpálení do ruda.

Číst dál...

REKLAMA