Video

REKLAMA

Partnerské weby

LOGO_vysocina_chutna

Lifestyle

Obnovitelné zdroje dostanou miliardy

solarni elektrarna ekanice foto common wikimedia org 1 800x600 compressed

Evropská komise schválila režim podpory energie z obnovitelných zdrojů v Česku. Takzvanou notifikaci získaly zdroje spuštěné v období 2006-2012.

Číst dál...

ČEZ chce změny v povolenkách a méně uhlí

cez centrala

Polostátní skupina ČEZ chce společně s dalšími evropskými energetickými firmami zatraktivnění trhu s emisními povolenkami a menší objem uhlí v energetice.

Číst dál...

Energetickými projekty roku jsou i teplárny

teplarna v plane nad luznici c energy cz compressed

Dlouho opomíjené zdroje využívající k výrobě tepla a elektřiny fosilní paliva letos prolomily stigma. V soutěži Česky energetický a ekologický projekt (ČEEP), kterou každoročně vypisují ministerstva pro místní rozvoj, průmyslu a obchodu a životního prostředí, získaly ocenění hned ve více kategoriích.

Číst dál...

Finsko chce zakázat uhlí

finsky parlament eduskuntatalo helsinki wikipedia janne hellsten compressed

Finská vláda chce, aby spalování uhlí za účelem získání elektrické energie bylo po roce 2030 v zemi nelegální aktivitou. Proti záměru vlády se vyslovila řada tamních firem.

Číst dál...

ČEZ žaluje Škodu JS kvůli potrubí v Dukovanech

jedukovany2 compressed

Energetická společnost ČEZ podala žalobu na firmu Škoda JS o náhradu škody 611 milionů korun kvůli chybným kontrolám potrubí v jaderné elektrárně Dukovany. Částka nemusí být konečná. Připomněl, že ČEZ odstávky vynucené chybnými kontrolami přišly loni asi na 2,5 miliardy korun.

Číst dál...

REKLAMA