Video

REKLAMA

Partnerské weby

LOGO_vysocina_chutna

Lifestyle

Volání po technologii záchytu CO2

hlin02

Asociace producentů uhlí apeluje na světové politiky, aby změnili svůj přístup a výrazně podpořili nasazení technologií záchytu oxidu uhličitého.

Číst dál...

Z komína trmické teplárny byli letecky evakuováni lidé

evakuace trmice ikona EGTV TZ

Neobvyklý pohled jak z akčního filmu se po dva dny nabízel všem, kteří se dívali směrem ke komínu Teplárny Trmice. Z vrcholu této 220 metrů vysoké a ve vrcholové koruně 5,3 metru široké stavby byly za asistence vrtulníku evakuovány zraněné osoby. Jednalo se o cvičení leteckých záchranářů střediska Letecké záchranné služby v Ústí nad Labem.

Číst dál...

VIDEO: Kovačovská má pochybnosti o antifosilním zákonu

uhli tezba ikona freeimagescom

Náměstkyně ministra průmyslu a obchodu (MPO) Lenka Kovačovská v rozhovoru pro iUHLI TV uvedla, že si není jistá, zda takový zákon vůbec potřebujeme.

Číst dál...

Portál i mobilní aplikace Senoseč se osvědčují: Letos zachránily 553 zvířat

srnec EGTV FREEIMAGES

Webový portál Senosec.czu.cz a letos nově spuštěná mobilní aplikace Senoseč nesou ovoce. V letošní sezóně se díky nim podařilo před smrtí zachránit 553 zvířat, z toho 183 mláďat. To je více než trojnásobný nárůst oproti roku 2015. Na projektu spolupracují od roku 2014 Česká zemědělská univerzita (ČZU), Ministerstvo životního prostředí (MŽP), dobrovolníci a myslivci.

Číst dál...

Lidem bez uhlí pomůže Tykačova firma

uhli tezba ikona freeimagescom

Severní energetická připravila mimořádné dodávky tříděných druhů pro lidi na Frýdlantsku a Plzeňsku. Reaguje tak na výpadek dodávek uhlí z Polska, které způsobil sesuv půdy v dole Turów.

Číst dál...

REKLAMA