Video

REKLAMA

Partnerské weby

LOGO_vysocina_chutna

Lifestyle

Nebezpečná předvolební kampaň na komíně elektrárny

chvaletice ikona IUHLI

Chladicí věž elektrárny Chvaletice obsadilo v pondělí ráno 11 aktivistů ekologické organizace Greenpeace. Protestují proti plánovanému prodloužení provozu elektrárny. Kritici akci označili za předvolební taškařici.

Číst dál...

Energetici ostřelují návrh antifosilního zákona

uhli tezba ikona freeimagescom

Antifosilní zákon ještě ani neprošel připomínkovým řízením a už vyvolává negativní emoce u významných představitelů českých energetických firem a varovně zdvižené prsty odborníků.

Číst dál...

Na konci 30. let přijde energetický kolaps

elektricke napeti

Odborníci varují, že pokud se nestane něco mimořadného, řítí se země bez ohledu na schválenou energetickou koncepci do fatálních problémů s elektřinou. Nejpozději v roce 2040 ji nebude kde v dostatečném objemu vyrobit ani odkud koupit.

Číst dál...

Urban varoval před antifosilním zákonem

uhli tezba ikona freeimagescom

Poslanec a bývalý ministr průmyslu a obchodu Milan Urban (ČSSD) upozornil na včerejším jednání hospodářského výboru sněmovny na nebezpečí antifosilního zákona. Podle něj totiž hrozí, že zákon stanoví ambiciózní závazek v oblasti snižování emisí uhlíku, aniž by specifikoval způsob, jak ho dosáhnout.

Číst dál...

Dodavatelé nestíhají, rekonstrukce se protáhne

iUHLI chvaletice elektrarna vonka ikonaOprava 3. a 4. bloku chvaletické elektrárny zřejmě nabere několikaměsíční zpoždění. Původně měla být dokončena do konce roku 2016. Důvodem jsou potíže na straně smluvních partnerů generálního dodavatele, kterým je Královopolská RIA.

Číst dál...

REKLAMA