Video

REKLAMA

Partnerské weby

LOGO_vysocina_chutna

Lifestyle

Hradlaři staví bezpečné cesty pro vlaky

iuhli hradlari cesty vlaky ikona

Většina uhlí se ze šachty dopravuje k zákazníkům po železnici. A na to, aby uhlí dorazilo včas a v pořádku, dohlíží řada profesí. Mezi nimi také hradlaři, tedy ti, kdo staví cesty pro vlaky s uhlím. „Správný hradlař musí mít velkou dávku zodpovědnosti, musí znát dopravní předpisy a další náležitosti, musí umět u práce přemýšlet a hlavně musí mít chuť pracovat,“ říká Ladislav Švácha, který profesi hradlaře dělá už více než dvacet let.

Číst dál...

Poslední tunu uhlí vystavují v muzeu

posledni tuna uhli ikona dulninoviny

Poslední tuna uhlí vytěžená v britském hlubinném dole Kellingley, který byl v prosinci loňského roku uzavřen, skončila v Britském národním muzeu hornictví.

Číst dál...

Tři nové dozery míří na Vršany

dozer uhli Ikona

Tři nové malé dozery Komatsu D65 zamířily v březnu do Vršanské uhelné. Právě tam totiž společnost Czech Coal Power obnovovala strojní park pomocné mechanizace.

Číst dál...

Obří pramen si převezme stát

voda

Čerpání spodních vod z Obřího pramene v Lahošti u Duchcova přebere stát. Veškeré činnosti přejdou na státní podnik Palivový kombinát Ústí (PKÚ).

Číst dál...

Obyvatelé Karviné se bojí nezaměstnanosti i následného nárůstu kriminality

uhli tezba ikona freeimagescom

Současná situace kolem společnosti OKD vzbuzuje mnoho otázek ohledně budoucnosti Moravskoslezského kraje a případných dopadů ukončení těžby uhlí na Karvinsku. Agentura STEM/MARK provedla průzkum mezi obyvateli Karviné. Tři čtvrtiny z nich by se pokusily těžbu zachránit, a zachovat tak pracovní místa. Téměř čtvrtina by další ztrátovou produkci uhlí nepodporovala a neefektivní fungování firmy ukončila.

Číst dál...

REKLAMA