Video

REKLAMA

Partnerské weby

LOGO_vysocina_chutna

Pitná voda

Informace komise metrologické SOVAK ČR

vodomerDne 10. 5. proběhlo jednání zástupců SOVAK ČR, MZe, UNMZ, ČMI a spol. XYLEM ve věci ověřovacích lhůt vodoměrů. Iniciací tohoto jednání byl ztížený stav provádění revizních výměn vodoměrů vzhledem k opatřením proti SARS CoV-2 a nové poznatky v oblasti smartmeterů a smart meteringu.

Číst dál...

Budějovické kašny a pítka se chystají na léto

vodne stocne

Hirzova fontána, Ukradené volavky, Chlapec se žábou, Žena u vody nebo třeba Vodní hrátky. I přes karanténní opatření ožívá v těchto dnech jedenáct vodních prvků na různých místech Českých Budějovic. Zaměstnanci společnosti ČEVAK a.s., která spravuje vodohospodářský majetek krajského města, je začali postupně uvádět do provozu tento týden.

Číst dál...

Martin Kupka: Vstup vlastnické společnosti do provozní je logickým krokem

voda

Zásobování pitnou vodou pro 295 tisíc obyvatel a odkanalizování pro více než 190 tisíc obyvatel v severní části Středočeského kraje. To je hlavní úkol pro akciovou společnost Vodárny Kladno – Mělník (VKM), která je vlastníkem vodohospodářské infrastruktury v této části středočeského regionu. Více než třetinovým akcionářem jsou města a obce sdružená ve Svazku měst a obcí VKM, který má nyní nového předsedu. Tím byl zvolen Martin Kupka, starosta Líbeznice, kterého jsme požádali o rozhovor.

Číst dál...

Na hrozbu sucha upozorňují vodohospodáři už řadu let

vodne stocne

Lidé už se u nás naučili šetřit vodou, což dokazují i čísla. Ale za desítky let jsme natolik zdevastovali krajinu, že je hlavní problém v půdě a v tom, aby dokázala životadárnou tekutinu zadržet. Už několik let na to důrazně upozorňuje na nejrůznějších konferencích a setkáních Jiří Lipold (51 let), technický ředitel společnosti Čevak, která se v Českých Budějovicích a mnoha dalších jihočeských městech a obcích stará o vodovody a kanalizace. „Zákazy zalévání zahrádek vážnou situaci rozhodně nevyřeší,“ upozorňuje v rozhovoru.

Číst dál...

Vodárny hledají stále nové možnosti spolupráce

voda

Zástupci vodárenských společností východních Čech navázali na předchozí spolupráci a spolu s primátorem Hradce Králové a starostou Náchoda se v pátek setkali, aby diskutovali o dalších možnostech. Vodovody a kanalizace Hradec Králové, Vodovody a kanalizace Chrudim, Vodovody a kanalizace Náchod, Vodovody a kanalizace Pardubice, Královéhradecká provozní a Vodárenská společnost Chrudim tentokrát zejména hodnotily nastavenou spolupráci a debatovaly nad možnými dalšími oblastmi.

Číst dál...

REKLAMA