Video

REKLAMA

Partnerské weby

LOGO_vysocina_chutna

Na Vysočině se objevili nepoctiví prodejci oken

vymena_okenStále více lidí z Vysočiny se v posledních týdnech setkalo s nekalými praktikami některých obchodníků s okny. Ty jim dodají levná okna do jejich stavby, ale když chtějí zákazníci okna seřídit nebo upravit, musí si lidé připlatit vysoké částky. I tak mnozí zákazníci nemusí mít nakonec okna seřízená a obrací se na jiné firmy. Ty se rozhodly na tyto prakticky nepostižitelné praktiky veřejně upozornit.

„V posledních měsících se na nás stále více obrací zákazníci, kteří si vybrali levná okna, ale nakonec za ně zaplatili daleko více, než co by zaplatili za velmi nadstandardní okenní profily včetně montáže a seřízení,“ vysvětluje Petr Hůlka z třebíčské firmy Okna&Company, která v minulých měsících byla kontaktována čtyřmi desítkami lidí z Vysočiny s žádostí o pomoc.

Lidé se podle odborníků málo ptají
Podle odborníků splňuje většina výrobců na trhu náročné technické požadavky na vlastnosti oken, ale málokdy předem upozorní zákazníky, že součástí dodaných oken není jejich seřízení. To podle odborníků nezvládne každý a je tak nutné volat odborný servis, který zákazníka mnohdy vyjde i na několik tisíc korun.

„Pokud výrobce lidem okna neseřídí, mohou v zimě protopit i dvojnásobné množství energie, nebo ho při nesprávné manipulaci dokonce i zranit. Proto musí být seřízení oken vždy součástí jejich dodávky, “ varuje specialista Petr Hůlka, podle kterého by měli zákazníci vždy vznést na dodavatele dotaz, zda cena za levná okna je i včetně servisu.

Se zateplováním domů lidé často mění stará okna za nová. Zákazníci mají největší zájem o moderní plastová okna s moderními řešeními na úsporu energie a bezpečnost. Podle odborníků je ale vždy nutné se i ptát, kdy a jak budou okna dodána a kdo a z jaké dálky jim případně poskytne po dobu záruční doby záruční a poté pozáruční servis.

REKLAMA