Video

REKLAMA

Partnerské weby

LOGO_vysocina_chutna

Elektronické aukce na dodávku elektřiny a plynu ušetřily Pelhřimovu čtyři miliony korun

elektronicke_aukce
Čtyři miliony korun, taková je částka, kterou ušetřil Pelhřimov v internetových aukcích za dodávku elektřiny a plynu v příštích dvou letech. Z původních třinácti milionů za elektřinu, které Pelhřimov doposud platil, se částka snížila na deset milionů korun. Elektronická aukce na dodávku plynu se nakonec nekonala, protože do soutěže se přihlásil pouze současný dodavatel. Ten ale snížil svou nabídku o milion korun.

Stejně jako Pelhřimov využívá elektronických aukcí i samotný kraj Vysočina. Nabídky v aukcích se pohybují o 30 až 40 procent levněji než v předchozích letech, díky nimž kraj Vysočina ušetří ročně miliony korun. Podstata snížení cen tkví v tom, že se sjednotí nákup za veškeré organizace, které například kraj Vysočina spravuje, do jedné velké zakázky. Z elektronické aukce pak vyjde dodavatel pro všechny tyto organizace.

REKLAMA

Díky elektronickým aukcím tak kraj Vysočina pro příští ušetří za dodávky elektřiny a plynu dohromady 41 milionů korun, celková cena klesne z původních 163 milionů korun na 122 milionů korun.

REKLAMA