Video

REKLAMA

Partnerské weby

LOGO_vysocina_chutna

Solární

Nečasův kabinet projedná vznik expertního týmu na řešení arbitráží ve fotovoltaice

solarni_energie_04
Odborný tým složený z expertů v oblasti ekonomiky a práva, by měl vzniknout v souvislosti s blížící se vlnou mezinárodních arbitrážních žalob, která se na Česko žene kvůli novele zákona o obnovitelných zdrojích. Návrhem ministerstva financí se Nečasův kabinet bude zabývat na středečním zasedání.

Číst dál...

Investoři do solárních elektráren zahájili na 70 sporů s českým státem o náhradu škody

solarni_energie
Advokátní kancelář Glatzová & Co. tento týden doručila ministerstvu financí 70 iniciačních dopisů, kterými zahájila vnitrostátní spory s Českou republikou o náhradu škody způsobené solárním odvodem. Ve čtvrtek o tom informovala Hana Pánková z advokátní kanceláře.

Číst dál...

VIDEO: S využitím alternativních zdrojů energie pomůže i firma Neosolar

solarni_elektrarna_mala
Solární systémy pro ohřev vody, solární panely, tepelná čerpadla, klimatizace, vzducho-technika a rekuperace. To vše má ve své nabídce firma Neosolar. S chlazením FREE COOLING se Neosolar stal i finalistou mezinárodní soutěže ENERGY GLOBE AWARD ČR 2010, což je ocenění těch nejlepších energeticky úsporných projektů.  O VÝHODÁCH  A PLUSECH CELÉ NABÍDKY FIRMY NEOSOLAR VÍCE PROZRADIL JEJÍ OBCHODNÍ ZÁSTUPCE JAN DVOŘÁK!

Číst dál...

Fotovoltaická asociace kritizuje stop stav na připojování nových solárních a větrných elektráren

solarni_energie_03
Česká fotovoltaická průmyslová asociace kritizuje stop stav pro vydávání smluv o připojování nových solárních a větrných elektráren do sítě, který provozovatel přenosové soustavy ČEPS nezruší, dokud nebude znát reálné dopady výroby elektřiny z instalovaných zdrojů na bezpečnost a spolehlivost sítě.

Číst dál...

Pokud se budou ceny solárních panelů i nadále snižovat, počet připojených se prudce navýší

solarni_energie_01
V roce 2020 je možné, že fotovoltaické zdroje v Česku budou dávat několikrát více elektřiny než jaderná elektrárna Temelín. Zvláště pokud budou stále zlevňovat solární panely, řekl na úterním kongresu Tomáš Voříšek ze Střediska pro efektivní využívání energie (Seven).

Číst dál...

REKLAMA