Video

REKLAMA

Partnerské weby

LOGO_vysocina_chutna

Solární

E.ON jako první přináší cloudové služby do české energetiky

solarni energie 03

Spuštěním Virtuální baterie uvedla společnost E.ON jako první na český energetický trh cloudové služby. Unikátní řešení nabízí k fotovoltaickým systémům pro domácnosti. Ty mohou nově ukládat energii, kterou vyrobí, ale nespotřebují, do Virtuální baterie a využít ji později. Díky tomu spotřebují 100 % vyrobené energie a ušetří více než s obyčejným solárním systémem.

Číst dál...

BLOG: Němci přijdou místo kopečku zmrzliny o bavoráka

solarni energie

Lidé v Německu zažívají pěkný průvan v peněženkách. Platí pořádné pálky za to, že si partička politiků usmyslela, že se bude elektřina vyrábět jen z větrníků a solárů. Navíc lidi, jak to tak bývá, pěkně obelhali.

Číst dál...

Dukovanská sluneční babička slaví 10 let

fve-edu ikona

Nejstarší, nejlépe střežená a nejnavštěvovanější – to jsou primáty, kterými se může pochlubit fotovoltaická elektrárna umístěná v areálu jaderné elektrárny Dukovany. Za neutuchajícího zájmu veřejnosti letos slaví desítku let provozu v této lokalitě.

Číst dál...

Fotovoltaika prohrává i přes mamutí dotace

solarni_energie_02

Kdybychom chtěli v Česku vyrábět elektřinu pouze ve fotovoltaických zdrojích, museli bychom investovat astronomických osm biliónů korun. Vyplývá to z výsledků tuzemské energetiky v uplynulém roce: solární panely, jejichž výstavba přišla za pět let odhadem na 150 miliard korun, vyrobily jen 2,4 procenta celkové loňské produkce elektřiny. 

Číst dál...

Solární kolektory a zateplení školy uspoří Českým Budějovicím energii i peníze

solarni_energie_05

Solární kolektory v Centru sociálních služeb Staroměstská a zateplení Základní školy Kubatova uspoří Českým Budějovicím energii i peníze. Na oba projekty přispěly dotacemi evropské fondy, řekl v pondělí agentuře Mediafax náměstek primátora Kamil Calta (TOP 09).

Číst dál...

REKLAMA