Video

REKLAMA

Partnerské weby

LOGO_vysocina_chutna

Stavba

VIDEO: Hravá výstava poučí děti o pasivním bydlení

pasivni dum vystava jihlava PHM EGTV

Na Střední školu stavební v Jihlavě se žáci základních škol chodí poučit o pasivním bydlení. V lednu je tam láká výstava Bydleme zdravě – půjde to hravě!

Číst dál...

Čechům hrozí energetická chudoba

EGTV ecocity CRESTCOM

Elektřina, plyn, vytápění – všechny energie neustále zdražují. Češi tak každý rok musí sáhnout hlouběji do své peněženky. Někteří se proto snaží víc šetřit. Pořizují si co nejúspornější spotřebiče a doma nechtějí plýtvat. Ale často je ve výsledku čeká zklamání. Sice ušetří, ale tyto uspořené peníze musí znovu použít pro platbu za energie, protože dodavatelé opět zvýšili ceny. Domácnostem proto hrozí, že brzy nebudou mít z čeho platit. Evropská komise dokonce varuje, že tzv. energetická chudoba ohrožuje až 20 % české populace. Řešením jsou energetické úspory, které ve velké míře přinášejí pasivní domy. Ty na českém trhu staví například společnost JRD.

Číst dál...

Přijďte se naučit, jak perfektně rekonstruovat svůj dům

pasivni-panelak-ikona

Ze starého domu udělat skutečně kvalitní energeticky efektivní stavbu? Jde to! O tom vás přesvědčí interaktivní expozice s názvem Pasivní panelák! Tak na co ještě čekáte?, která je od pondělí 23. 9 až do pátku 4. 10. k vidění v atriu Krajského úřadu v Jihlavě. Unikátní model panelákového bytu o rozměrech 10 m x 10 m ukazuje tři fáze rekonstrukce domu – před rekonstrukcí, po standardní rekonstrukci a po komplexní energetické sanaci budovy, a vysvětluje jejich výhody a nevýhody. Model pasivního paneláku je právě v těchto dnech vystavený na Krajském úřadě v Jihlavě.

Číst dál...

Stát už vyplatil z programu Zelená úsporám na zateplení domů deset miliard korun

zelena_usporamStav pozastaveného dotačního programu Zelená úsporám projedná ve středu koaliční kabinet Petra Nečase (ODS). Ministerstvo životního prostředí už v rámci programu vyplatilo na zateplení domů zhruba deset miliard korun.

Číst dál...

VIDEO: Ekologického Oskara Energy Globe Award 2011 získala Slaměnka Lukáše Čejny

eon_energy_globe_award_crEkologického Oskara, cenu Energy Globe Award 2011, získal projekt Slaměnka Lukáše Čejny, který se stal i vítězem kategorie Kutil. Absolutního vítěze ze sedmi kategorií vybrala odborná porota, hlasující v internetové anketě a diváci přítomní na úterním slavnostním galavečeru.

Číst dál...

REKLAMA