Video

REKLAMA

Partnerské weby

LOGO_vysocina_chutna

VIDEO: Vzdělávací program upozorní, že toaleta není odpadkový koš

doodpadu ikonaDOODPADU aneb Co do kanalizace nepatří“. Pod tímto názvem zahajuje u příležitosti nadcházejícího Světového dne vody společnost ČEVAK a.s. vzdělávací program pro žáky středních a základních škol.

REKLAMA

Každý rok zpracují čistírny odpadních vod v našem regionu 54 milionů m3 odpadní vody. Bohužel, v odpadní vodě, a tedy i v kanalizaci, velmi často končí předměty a látky, které do ní nepatří. Nejenže poškozují kanalizační potrubí a další zařízení, ale také zvyšují náklady na čištění odpadních vod. Typické je to například pro tuky a oleje, které ve zvýšeném množství přitékají na čistírny o vánočních svátcích. „S ochranou přírody a vody, která je její nezbytnou součástí, musí začít každý sám u sebe. Naším cílem je, aby projekt DOODPADU přispěl alespoň pomyslnou kapkou k tomu, že nám nebude tato problematika lhostejná.“ řekl předseda představenstva ČEVAK a.s. Jiří Heřman.

Toaleta není odpadkový koš! I to je jedno z klíčových témat, kterým se dlouhodobější vzdělávací program „DOODPADU“ zabývá. Tím, že něco vyhodíme nebo vylijeme do záchodu či dřezu, totiž problém nemizí, ale začíná.

Žáci prvního stupně základní škol (2. až 5. třída) se na výukových hodinách interaktivní formou dozvědí, co se stane s odpadní vodou, než se vrátí opět do přírody a jak správně nakládat s odpadky. Pracovními listy je provede postavička kocoura AGIho, který je zároveň symbolem celého projektu, jeho podobu průvodce si vybraly samy děti.

Pro studenty středních škol je nachystána soutěž na téma „Co do kanalizace nepatří, aneb To fakt nevyčistíš“, kterou zahajujeme v těchto dnech. Jejich úkolem je seznámit vybranou cílovou skupinu s tím, co nepatří do kanalizace. „Ztvárnění záleží jen na jejich kreativitě a invenci. Mohou vytvářet reklamní spoty, plakáty, krátká videa či cokoli jiného. Autoři nejúspěšnějších prací, které vyhlásíme na jaře příštího roku, získají finanční příspěvek na maturitní ples,“ vedoucí marketingu a komunikace Energie AG Bohemia Ivan Kafka.


Úspory energie sledujte na EnergyTV

Jižní Čechy plné novinek a aktuálních informac

REKLAMA