Video

REKLAMA

Hradecká vodní elektrárna Hučák připravuje pro veřejnost filmový víkend

mala_vodni_elektrarna_hucak
Informační centrum-Obnovitelné zdroje v Hradci Králové připravilo pro veřejnost na nadcházející víkend spolu s exkurzemi do malé vodní elektrárny Hučák také projekci filmu Malé vodní elektrárny na Labi. Agenturu Mediafax o tom v pondělí informoval mluvčí Skupiny ČEZ pro východní Čechy Jiří Kosina.

Promítání nového filmu na velkoplošné plátno 12 krát tři metry v kinosálu se uskuteční u příležitosti blížícího se termínu Světového dne vody.

„Divák může prostřednictvím tohoto filmu nahlédnout do nádherných interiérů vodních elektráren společnosti ČEZ Obnovitelné zdroje, postavených na řece Labi a jejích přítocích,“ uvedla průvodkyně Petra Hrdličková.

REKLAMA

Informační centrum bude otevřené od 9.00 do 16.00 s prohlídkami vždy v celou hodinu. Poslední začíná v 15.00 hodin. Mimo projekci filmu bude mít každý návštěvník možnost navštívit skutečnou malou vodní elektrárnu a expozici věnovanou výrobě elektrické energie z obnovitelných zdrojů. „Navíc pro sběratele jsou k dispozici turistické známky a nově i turistické nálepky,“ doplnil průvodce Vladimír Hanuš.

Společnost ČEZ Obnovitelné zdroje, s. r. o., zároveň zpřístupní také další své malé vodní elektrárny ve dnech 19. a 20. března, vždy od 9.00 do 15.00. Pro návštěvníky se otevře malá vodní elektrárna Spálov, Les Království, Předměřice, Pardubice, Pastviny, Práčov, Přelouč, Obříství, Hracholusky, Černé jezero, Čeňkova pila, Vydra, Kníničky, Spytihněv a vodní elektrárna Střekov.

zdroj: MEDIAFAX

REKLAMA