Video

REKLAMA

Partnerské weby

LOGO_vysocina_chutna

Vodní

Vodní elektrárna Lipno I má jedno z nejrychlejších připojení do sítě na světě díky řídicímu systému české firmy ZAT

elektrarna lipno nejvyssi vykon ikona

Vodní elektrárna Lipno I je od konce května zcela bezobslužná, zároveň má jeden z nejrychlejších systémů připojení do sítě v oblasti vodní energetiky na světě. Postaral se o to český řídicí systém společnosti ZAT. „Elektrárna se přifázuje do sítě do 16 sekund, což je pro pohotovostní elektrárnu zásadní. Patříme mezi pár firem na světě, které dokáží takto regulovat zdroj. Jde zhruba o poloviční čas proti jiným technologiím, “ říká Ivo Tichý, člen představenstva ZAT a.s. Šlo o jednu z největších investic ČEZ do rekonstrukce řízení vodních elektráren za téměř 70 milionů korun.

Číst dál...

Solar Global dokončil výstavbu malé vodní elektrárny

voda

Skupina Solar Global, přední výrobce fotovoltaické energie v České republice, postavila v Prudké na Tišnovsku malou vodní elektrárnu. Elektrárna se svorkovým výkonem 310 kW se nachází v areálu papíren v údolí řeky Svratky. Solar Global, který postavil první velkokapacitní úložiště energie v ČR a v minulosti připojil stovky solárních střešních systémů domácnostem a firmám, pokračuje v investicích do obnovitelných zdrojů energie. Skupina založila novou entitu Solar Global Water.

Číst dál...

ČEZ investuje rekordní částku do rekonstrukce řízení vodních elektráren

ridici system ZAT ikona cez

Jednu z největších investic skupiny ČEZ na vodní elektrárně v oblasti výměny řídicího systému čeká elektrárnu Lipno I. Generálním dodavatelem rekonstrukce systému kontroly řízení, elektrických ochran a významné části elektra za téměř 70 mil. korun, je česká společnost ZAT.

Číst dál...

Ve Dnech evropského dědictví otevřou dvě vodní elektrárny v Ústeckém kraji

strekov_ikona

Vodní dílo Střekov v Ústí nad Labem a malou elektrárnu Želina na Ohři u Kadaně zpřístupní během Dní evropského dědictví ČEZ. Mluvčí společnosti v severních Čechách Oto Schnepp agentuře Mediafax ve středu řekl, že obě elektrárny jsou národní technické památky.

Číst dál...

Budoucnost německé energetiky má být stoprocentně obnovitelná

vodni_elektrarna_dalesiceKlasické energetické zdroje patří minulosti, budoucnost mají pouze obnovitelné. Program likvidace jaderné energetiky do roku 2022 je správné vykročení do stoprocentně obnovitelného světa. Vyřešit lze poměrně snadno i problémy větrných a solárních zdrojů, které mu budou dominovat, totiž nestabilnost výroby, tvrdí němečtí vizionáři.

Číst dál...

REKLAMA