Video

REKLAMA

Partnerské weby

LOGO_vysocina_chutna

Vytápění

VIDEO: Tepelné ztráty budovy školy otestoval bezpilotní letoun neboli dron

EGTV dron jihlava PHM

Unikátní způsob infra snímkování tepelných ztrát objektů otestovala Střední škola průmyslová, technická a automobilní v Jihlavě. Nad budovu, kterou plánuje zateplit, vyslala bezpilotní letoun (dron) vybavený infrakamerou. Tuto unikátní metodu mohla škola zřizovaná Krajem Vysočina vyzkoušet díky projektu Vysočina šetří energii. Na něm s krajem spolupracuje energetická společnost E.ON a právě ta bezpilotní dron do Jihlavy přivezla.

Číst dál...

Úspora: Díky kotlíkové dotaci se nový kotel zaplatí za šest let

penize ikona

Kotlíková dotace, která má podpořit modernizaci topné techniky českých domácností, byla letos spuštěna již v několika krajích. Výše dotací zkracuje průměrně dobu návratnosti na celou polovinu, v našem modelovém výpočtu se tak investice do nového kotle vrátí do šesti let.

Číst dál...

E.ON od června zdraží plyn pro domácnosti a maloodběratele v průměru o 11,9 procenta

teplo_cena
Energetická společnost E.ON od 1. června zvýší komoditní ceny zemního plynu pro zákazníky z kategorie domácností a maloodběratelů v průměru o 11,9 procenta. Společnost o tom informovala ve své nedělní zprávě.

Číst dál...

VIDEO: České Budějovice by do tří let mohly odebírat teplo z Temelína

temelin12
Odebírat teplo z Jaderné elektrárny Temelín by mohlo krajské město České Budějovice. Jak pro agenturu Mediafax ve čtvrtek uvedl primátor Juraj Thoma (OPB), radní nyní řeší, aby v případě napojení nevzrostla nárazově cena tepla pro konečného odběratele.

Číst dál...

VIDEO: Na trh kogeneračních jednotek vstoupila nová firma ČEZ Energo

kogeneracni_jednotka
Na trh kogeneračních jednotek vstoupila nová firma ČEZ Energo. Ta vznikla spojením třebíčské společnosti TEDOM, která má na tomto poli mnohaleté zkušenosti a skupiny ČEZ. 

Číst dál...

REKLAMA