Video

REKLAMA

Partnerské weby

LOGO_vysocina_chutna

Vzduch

Státní podnik Diamo dokončuje rozsáhlý systém protimetanových opatření na Ostravsku

protimetanova opatreni jeremenko energy ikona

Desátým rokem pracuje odštěpný závod ODRA státního podniku DIAMO na systému opatření, která ochrání ostravsko-karvinskou aglomeraci před ohrožením nekontrolovanými výstupy důlních plynů na povrch. V těchto dnech probíhá poslední vrtání odplyňovacích vrtů, čímž bude dokončen systém protimetanových opatření. Součástí projektu je také elektronický monitorovací systém, který přenáší data z celé oblasti na dispečink na bývalém Dole Jeremenko v Ostravě-Vítkovicích.

Číst dál...

7 statečných firem se zaměří na boj s plasty. Kdo se přidá dál?

 penize rozpocetPrvních sedm firem snižuje díky dobrovolným dohodám s Ministerstvem životního prostředí spotřebu jednorázových plastů a výrobků v gastronomii, a to díky iniciativě #dostbyloplastu. Jejich zástupci to spolu s ministrem životního prostředí Richardem Brabcem dnes stvrdili svým podpisem. Realizovat slíbené kroky začnou postupně. 

Číst dál...

Poločas kotlíkových dotací: První vlna už přinesla výměnu více než 22 tisíc starých kotlů

komin

Do dnešního dne si domácnosti požádaly o uhrazení více než 29 tisíc výměn starých neekologických kotlů z kotlíkových dotací. Současně jich už přes 22 tisíc vyměnily za nové zdroje, do domácností tak zamířilo více než dvě a půl miliardy korun. Od září běží v krajích ČR druhá vlna kotlíkových dotací a na čtyři krajské úřady, které již zahájily příjem, přišlo zatím přes 11,5 tisíce žádostí.

Číst dál...

Obyvatelé Valašských Klobouk napomohli k úspoře skleníkových plynů

kontejnery_recyklace_odpaduObyvatelům Valašských Klobouk se díky recyklaci odpadů podařilo v loňském roce uspořit více než 343 tun oxidu uhličitého. Agentuře Mediafax to ve čtvrtek oznámila mluvčí valašskokloboucké radnice Lenka Zvonková.

Číst dál...

Staňte se součástí celosvětové klimatické akce Hodina Země 2011

hodina_zeme
Každoroční celosvětová událost Hodina Země, kterou pořádá největší světová ochranářská organizace – WWF, se blíží. Už tuto sobotu 26. března se k ní můžete připojit i vy! Ať už jste člověk, firma, vesnice nebo město, zhasněte 26. března 2011 od 20.30 do 21.30 světlo. Může jít o symbolické vypnutí veřejného osvětlení, zhasnutí dominant, osvětlení budovy firmy či o „černou hodinku“ doma.

Číst dál...

REKLAMA