Video

REKLAMA

Partnerské weby

LOGO_vysocina_chutna

Obyvatelé Žďáru nad Sázavou umí sbírat elektroodpad

elektroopad

Že si lidé na Vysočině váží životního prostředí, dokazují obyvatelé Žďáru nad Sázavou, kteří než aby vyhodili svého vysloužilého elektrického pomocníka do směsného odpadu, neváhají udělat pár kroků navíc a odnesou ho k recyklaci. Také proto se v loňském roce stali právem čtvrtými nejaktivnějšími sběrači vysloužilého elektra v celé České republice v kategorii obcí nad 20 000 obyvatel.

REKLAMA

 

„Mám velkou radost, že jsme se v rámci srovnání obcí nad 20 000 obyvatel umístili na čtvrtém místě. Všem za to patří velké poděkování. Pevně věřím, že v letošním roce toto krásně čtvrté místo obhájíme. Je to náš dlouhodobý cíl,“ říká starostka města Dagmar Zvěřinová.

Díky celoročnímu úsilí se každému jednotlivci v rámci 10 nejúspěšnějších měst podařilo donést do sběrného dvora elektrozařízení o průměrné váze 1,89 kg. „Výsledky sběru jednoznačně potvrdily, že se naše osvěta v oblasti nutnosti recyklace vysloužilých elektrospotřebičů vyplatila. Lidé se o recyklaci skutečně zajímají a aktivně se také do sběru zapojují,“ dodává Taťána Pokorná, ředitelka zákaznického oddělení kolektivního systému ELEKTROWIN .

Ve sběrných dvorech nejčastěji končí větší elektrozařízení, které se nevejde do směsných kontejnerů. Jedná se například o pračky nebo ledničky. Co se týká drobného elektra, je zde stále ještě prostor pro zlepšení. „Všeobecně se potýkáme s problémem odevzdání drobných elektrozařízení, které často končí v komunálním odpadu. Z tohoto důvodu se snažíme rozšířit a zahustit sběrnou síť kontejnery tak, aby je měli lidé bez větších obtíží kdykoliv k dispozici,“ uzavírá Taťána Pokorná.

Sběr elektroodpadu v roce 2012

obce nad 20 000 obyvatel

Pořadí

Kraj

  1. Kroměříž

Zlínský

  1. Uherské Hradiště

Zlínský

  1. Vyškov

Jihomoravský

  1. Žďár nad Sázavou

Vysočina

  1. Třebíč

Vysočina

  1. Tábor

Jihočeský

  1. Chrudim

Pardubický

  1. Jindřichův Hradec

Jihočeský

  1. Nový Jičín

Moravskoslezský

  1. Jihlava

Vysočina

Průměrná výtěžnost na obyvatele

1,89 kg elektrozařízení


Praha a okolí plné novinek a aktuálních informací

Jižní Čechy plné novinek a aktuálních informac

Facebook energytv.cz

REKLAMA