Video

REKLAMA

Partnerské weby

LOGO_vysocina_chutna

Sev.en Energy završuje transformaci – do čela holdingu přichází Luboš Pavlas

elektricke napeti

REKLAMA

Skupina Sev.en Energy Pavla Tykače završuje svoji několikaměsíční transformaci. Do pozice CEO nově strukturovaného holdingu se k 1. 10. 2018 postaví Luboš Pavlas. V čele elektrárny Sev.en EC ve Chvaleticích ho vystřídá Václav Matys.

Luboš Pavlas je absolventem Fakulty ekonomiky a řízení energetiky ČVUT Praha. Ve skupině působí na různých pozicích už téměř 10 let. V minulosti pracoval na různých řídících pozicích ve skupině ČEZ a byl také předsedou představenstva a generálním ředitelem Pražské teplárenské. Jako nový CEO bude zodpovědný za správu, řízení a rozvoj skupiny Sev.en Energy v Čechách i v Evropě.

Václav Matys absolvoval Fakultu strojní TU v Liberci a většinu svého profesního života působil v různých divizích skupiny ČEZ, z toho 12 let také v elektrárně ve Chvaleticích, kam se nyní po 13 letech vrací jako člen představenstva a generální ředitel. Jeho klíčovým projektem bude modernizace bloků 1 a 2.

Kontext:

Letos v lednu Pavel Tykač oznámil svůj zájem vstoupit na evropský energetický trh a prostřednictvím nově vznikajícího holdingu využít zajímavé akviziční příležitosti v rámci Evropské unie.

Záměr expanze významně posílil také vznik nového obchodníka – společnosti Sev.en Commodities AG, která v srpnu převzala veškeré obchodní aktivity skupiny s cílem posunout obchod s elektřinou, uhlím a emisními povolenkami na evropskou úroveň.

Skupina těmito kroky významně rozšířila dosavadní zaměření svých firem  z převážně výrobního na obchodněstrategické.

REKLAMA