Video

REKLAMA

Partnerské weby

LOGO_vysocina_chutna

Tři nové dozery míří na Vršany

dozer uhli Ikona

Tři nové malé dozery Komatsu D65 zamířily v březnu do Vršanské uhelné. Právě tam totiž společnost Czech Coal Power obnovovala strojní park pomocné mechanizace.

REKLAMA

„Tyto tři dozery nahradí tři stroje stejného typu, které byly ve Vršanech používá- ny doposud,“ vysvětlil Vojtěch Bögi, ředitel Czech Coal Power s tím, že nákup zajišťovala jako ve většině obdobných případů společnost Servis Leasing.
Cena jednoho stroje se pohybuje kolem 6,5 milionu korun, nákup ale probíhá formou finančního leasingu, takže až budou stroje postupně splaceny, zůstanou v majetku Czech Coal Power.

Komatsu D65 se využívá nejčastěji jako pomocná mechanizace například při přestavbách pásových dopravníků, při budování odvodnění, využívají je i kolejáři a s tímto strojem je možné se setkat jako s mechanizací, která běžně vypomáhá například u rýpadla K54.
„Specifikem tohoto dozeru jsou pásy o šířce 760 milimetrů. Ty mu umožňují lepší manévrování i v horším terénu,“ doplnil Zde- něk Lomoz, vedoucí provozu Czech Coal Power ve Vršanské uhelné.

Zdroj: Důlní noviny

REKLAMA