Video

REKLAMA

Partnerské weby

LOGO_vysocina_chutna

V Mikroregionu Novoměstsko řádí Putující kontejner

sberny_dvur
Do Mikroregionu Novoměstsko zavítal Putující kontejner kolektivního systému ELEKTROWIN. Ten během tří týdnů navštíví 26 obcí, kde pomůže obyvatelům s ekologickou recyklací vysloužilých elektrozařízení. Kontejner tak usnadní život v obcích, jež nemají vlastní sběrný dvůr, ale pomůže také životnímu prostředí v kraji Vysočina. Putující kontejner již navštívil obec Bohdalec, městys Sněžné, Líšnou a chystá se do celé řady dalších obcí.

„V oblastech, kde nemají sběrné místo nebo je hůře dostupné, klesá ochota lidí recyklovat vysloužilé elektrospotřebiče. Projekt Putující kontejner má za cíl recyklaci lidem co nejvíce usnadnit,“ uvádí Roman Tvrzník, generální ředitel kolektivního systému ELEKTROWIN, a dodává: “V loňském roce se nám díky Putujícímu kontejneru jen na Vysočině podařilo vysbírat téměř 27 tun elektroodpadu. To obcím na Vysočině ušetřilo celkem přes 190 tisíc korun a dalších 90 tisíc od nás získaly na pokrytí administrativy spojené s realizací.“

Uzamykatelný kontejner přistaví nezisková společnost ELEKTROWIN vždy na náves jednotlivých obcí. Tam se zdrží po dobu jednoho až tří dnů a následně se přesune do další obce. V Mikroregionu Novoměstsko putuje kontejner od 21. března do 15. dubna. „Lidé v obcích se již těší, že se během jarního úklidu budou moci pohodlně zbavit těžkého elektroodpadu v těsné blízkosti svého bydliště. O tom, že kontejner do obcí dorazí, jsou naši obyvatelé informování letáky, plakáty a prostřednictvím místního rozhlasu,“ říká Irena Kulíšková, zástupkyně Mikroregionu Novoměstsko.

Za loňský rok se Putující kontejner v rámci celé České republiky zastavil na 424 místech. Jen na Vysočině navštívil 59 obcí a usnadnil recyklaci 30 tisícům obyvatel.

Harmonogram Putujícího kontejneru:
putujici_kontejner_novomestsko

REKLAMA