Video

REKLAMA

Partnerské weby

LOGO_vysocina_chutna

VIDEO: E.ON Energy Globe Award ČR 2011 zná své finalisty

eon_energy_globe_award_crTřetí ročník soutěže oceňující projekty, které šetrně využívají energii, už zná své finálové projekty. Jak v úterý sdělili organizátoři, o titul se utkají například projekty ekologicky šetrného obchodu Tesco, energeticky soběstačné obce Kněžice nebo modernizace Základní školy Střelské Hoštice.




KATEGORIE SOUTĚŽE E.ON ENERGY GLOBE AWARD ČR
Soutěž E.ON Energy Globe Award ČR má i letos v České republice sedm soutěžních kategorií: Země, Oheň, Voda, Vzduch, Mládež, Obec a Kutil. Projektů bylo přihlášeno přes 200. Porota složená z odborníků na problematiku hospodárného využívání energií v minulých dnech vybrala v každé kategorii tři nejlepší. V srpnu 2011 pak pořadatelé oznámí, který z nominovaných projektů v jednotlivé kategorii zvítězil, přičemž dotyčné projekty budou představeny široké veřejnosti. Ta následně může vyjádřit své hodnocení prostřednictvím internetového hlasování a pomoci tak zvolit celkového vítěze letošní soutěže.


Hlavní cenou je nově odměna 500 tisíc korun. Kromě hlasování na internetu o vítězi rozhodnou i diváci v sále a televizní porota při slavnostním vyhlášení. To se letos uskuteční 11. října v Praze. Nejlepší projekty v jednotlivých kategoriích získávají prestižní ocenění a vítězný projekt celého ročníku navíc postoupí do celosvětového finále soutěže Energy Globe Award.

REKLAMA

Další novinkou letošního ročníku je vyhlášení tzv. Ceny eko energie. Členové odborné poroty nominují tři projekty s ekologickou tématikou, z nichž bude široká veřejnost prostřednictvím internetu a SMS vybírat ten nejlepší. Získá pak od společnosti E.ON finanční odměnu, která bude vyčleněna z prodeje eko elektřiny.

zdroj: MEDIAFAX

REKLAMA