Video

REKLAMA

Partnerské weby

LOGO_vysocina_chutna

VIDEO: Na Vysočině odstartoval projekt energeticky úsporného kraje

vysocina setri energii ikona

Kraj Vysočina patří dlouhodobě k nejčistším regionům v České republice. Právě to byl také důvod, proč se jako vůbec první region rozhodl stát energeticky úsporným krajem. Projekt Vysočina šetří energii vznikl z iniciativy energetické společnosti E.ON a Kraje Vysočina v roce 2012. Portál Vysočina šetří energii je prvním krokem k hledání opatření vedoucích k úspoře energie v Kraji Vysočina.

REKLAMA

Odpověď, proč využívat energii efektivněji je jednoduchá! Ušetřená energie snižuje výdaje nejen domácností, ale i měst, obcí a výrobních provozů a zároveň je nejlepší investicí pro zlepšení životního prostředí. A přitom efektivně využívat energii je tak snadné!

V první etapě projektu Vysočině šetří energii dochází ke sběru informací o energetické náročnosti sysémů veřejného osvětlení měst a obcí a také zemědělských provozů. Druhým krokem pak bude vyhodnocení získaných dat a navržení konkrétních úsporných opatření pro partnery, kteří se do projektu energeticky úsporného kraje zapojí.

V dalších etapách se projekt bude věnovat energetické náročnosti veřejných budov a její snížení, efektivnímu a úspornému osvětlení interiérů a dalším oblastem zasuhujícím pozornost.


Navštivte www.vysocinasetrienergii.cz

REKLAMA