Video

REKLAMA

Partnerské weby

LOGO_vysocina_chutna

Nízkoenergetické domy

Přijďte se naučit, jak perfektně rekonstruovat svůj dům

pasivni-panelak-ikona

Ze starého domu udělat skutečně kvalitní energeticky efektivní stavbu? Jde to! O tom vás přesvědčí interaktivní expozice s názvem Pasivní panelák! Tak na co ještě čekáte?, která je od pondělí 23. 9 až do pátku 4. 10. k vidění v atriu Krajského úřadu v Jihlavě. Unikátní model panelákového bytu o rozměrech 10 m x 10 m ukazuje tři fáze rekonstrukce domu – před rekonstrukcí, po standardní rekonstrukci a po komplexní energetické sanaci budovy, a vysvětluje jejich výhody a nevýhody. Model pasivního paneláku je právě v těchto dnech vystavený na Krajském úřadě v Jihlavě.

Číst dál...

VIDEO: Ekologického Oskara Energy Globe Award 2011 získala Slaměnka Lukáše Čejny

eon_energy_globe_award_crEkologického Oskara, cenu Energy Globe Award 2011, získal projekt Slaměnka Lukáše Čejny, který se stal i vítězem kategorie Kutil. Absolutního vítěze ze sedmi kategorií vybrala odborná porota, hlasující v internetové anketě a diváci přítomní na úterním slavnostním galavečeru.

Číst dál...

Ministr Chalupa projedná v Kladně vznik výzkumného centra

ministr_chalupa
V kladenské průmyslové zóně má vzniknout výzkumné centrum Českého vysokého učení technického Praha (ČVUT). O projektu, který má soustředit poznatky z oblasti energetické efektivity budov, přijede ve čtvrtek do středočeského Kladna jednat ministr životního prostředí Tomáš Chalupa (ODS).

Číst dál...

ČVUT v Praze slavnostně otevřelo novou nízkoenergeticou budovu v Dejvicích

cvut_dejvice
České vysoké učení technické v Praze otevřelo 22. února 2011 ve 14.00 hodin v pražských Dejvicích (Thákurova 9, Praha 6) Novou budovu ČVUT. Této slavnostní události se zúčastnili zástupci akademické obce ČVUT, studenti a další významní hosté včetně prezidenta republiky Václava Klause.

Číst dál...

V Kladně má vzniknout Univerzitní centrum energeticky efektivních budov

univerzitni_centrum_energetickych_staveb
Univerzitní centrum energeticky efektivních budov, které by zkoumalo možnosti ekologičtějších objektů, hodlá v Kladně vystavět České vysoké učení technické. Plán centra je k vidění na odboru životního prostředí kladenského magistrátu, řekl agentuře Mediafax mluvčí města Vilém Frček.

Číst dál...

REKLAMA