Video

REKLAMA

Partnerské weby

LOGO_vysocina_chutna

Klima

Státní podnik Diamo dokončuje rozsáhlý systém protimetanových opatření na Ostravsku

protimetanova opatreni jeremenko energy ikona

Desátým rokem pracuje odštěpný závod ODRA státního podniku DIAMO na systému opatření, která ochrání ostravsko-karvinskou aglomeraci před ohrožením nekontrolovanými výstupy důlních plynů na povrch. V těchto dnech probíhá poslední vrtání odplyňovacích vrtů, čímž bude dokončen systém protimetanových opatření. Součástí projektu je také elektronický monitorovací systém, který přenáší data z celé oblasti na dispečink na bývalém Dole Jeremenko v Ostravě-Vítkovicích.

Číst dál...

Vědci z Brna vyrazili na dvouměsíční antarktickou výpravu

ostrov_james_rosse
Zkoumat geologický vývoj ostrova Jamese Rosse, změny klimatu a jejich důsledky, ale i studium ekologie tamních sinic, řas, lišejníků a mechů, vyrazili vědci z Masarykovy univerzity v Brně. Jedenáctičlenná skupina bude na antarktické stanici J.G.Mendela na ostrově Jamese Rosse trávit dva měsíce.

Číst dál...

Ministerstva financí a životního prostředí mají vypracovat odhad ceny obřího ekotendru

ministertsvo_financi"Vláda uložila ministrům financí a životního prostředí, aby zpracovali odhad ceny s tím, že tento odhad bude současně podroben odbornému posudku. Jeho termín je dán ze zákona, tedy do konce příštího měsíce," řekl novinářům po úterním zasedání vlády premiér Petr Nečas (ODS).

Číst dál...

Účastníci klimatické konference v Cancúnu schvalují dohodu o snižování emisí

sklenikove_plyny
Země účastnící se klimatické konference v mexickém letovisku Cancún schválily první část návrhu dohody na snížení emisí, čímž by globální oteplování nemělo přesáhnout dva stupně Celsia. Informuji o tom v sobotu agentury Reuters a AFP.

Číst dál...

WMO: Množství skleníkových plynů v atmosféře je na rekordní výši

sklenikove_plynySvětová meteorologická organizace (WMO) ve středu oznámila, že koncentrace skleníkových plynů v atmosféře dosáhla rekordní úrovně. Informuje o tom agentura Reuters.

Číst dál...

REKLAMA