Video

REKLAMA

Partnerské weby

LOGO_vysocina_chutna

Vodné a stočné na Zlínsku od nového roku podraží

vodne_stocne
Obyvatelé zlínského regionu musejí od nového roku počítat s mírným zvýšením ceny vodného a stočného. Agentuře Mediafax to řekl předseda představenstva firmy Vodovody a kanalizace Milan Soldán.

Vyšší ceny začnou platit od 1. ledna. "Ke zvýšení ceny dochází v souvislosti s poklesem objemů spotřeby pitné vody i objemů odkanalizované vody a s tím souvisejícím nárůstem fixních nákladů na metr kubický, dále pak v souvislosti se zavedením nových poplatků za odběr ostatních povrchových vod a zvýšením cen vody surové a převzaté," vysvětlil Soldán.

Vliv na cenu stočného má i uvedení do provozu již postavených částí akce Zlínsko - čištění odpadních vod. Řada investic do rekonstrukcí a výstavby kanalizací a čistíren odpadních vod přinese zvýšení rozsahu území s odváděním odpadních vod a zvýšení kvality odváděných odpadních vod vypouštěných do toků.

REKLAMA

Nárůst cen vodného a stočného je v pásmu očekávané inflace v roce 2011, cena vzroste v průměru o 2,8 procenta. Zatímco letos většina obyvatel Zlínska zaplatí za metr kubický vodného a stočného 71,16 korun s DPH, od nového roku to bude v celé tarifní oblasti 73,15 korun s DPH. Průměrná čtyřčlenná rodina tak za vodné a stočné zaplatí za měsíc o 21 korun víc.

zdroj: MEDIAFAX

REKLAMA