Video

REKLAMA

Partnerské weby

LOGO_vysocina_chutna

Energie

Průzkum: Češi jaderným elektrárnám důvěřují, ale přiklánějí se k ověření jejich bezpečnosti

temelin
Obavu z jaderné energetiky v současnosti nepociťuje 54 procent občanů a téměř 55 procent lidí se za účelem zvýšení energetické soběstačnosti vyslovilo pro navýšení kapacit jaderných elektráren. Vyplývá to z výsledků průzkumu, který v úterý zveřejnila společnost SANEP.

Číst dál...

Fotovoltaici žádají ČEPS, aby se zasadil o zrušení zákazu připojování solárních elektráren

solarni_energie
Česká fotovoltaická průmyslová asociace poslala generálnímu řediteli společnosti ČEPS Vladimíru Tošovskému otevřený dopis, ve kterém ho vyzývá, aby se konkrétními kroky zasadil o ukončení stop-stavu. Informoval o tom v úterý mluvčí asociace Jan Hlaváč.

Číst dál...

Unijní odborníci budou jednat o jaderné bezpečnosti v EU

 temelin12
V úterý se v Bruselu sejdou experti na jadernou energetiku z jednotlivých členských států Evropské unie (EU), aby společně s eurokomisařem pro energetiku Güntherem Oettingerem jednali o bezpečnosti jaderných elektráren v EU. Informoval o tom server Euractiv.cz.

Číst dál...

Hradecká vodní elektrárna Hučák připravuje pro veřejnost filmový víkend

mala_vodni_elektrarna_hucak
Informační centrum-Obnovitelné zdroje v Hradci Králové připravilo pro veřejnost na nadcházející víkend spolu s exkurzemi do malé vodní elektrárny Hučák také projekci filmu Malé vodní elektrárny na Labi. Agenturu Mediafax o tom v pondělí informoval mluvčí Skupiny ČEZ pro východní Čechy Jiří Kosina.

Číst dál...

Časopis dTest: Neuvážená změna dodavatele energie se může prodražit

elektricke_napeti
Časopis dTest varuje spotřebitele před neuváženými změnami dodavatelů elektrické energie, zvláštní opatrnosti by pak měli dbát před podpisem smlouvy prostřednictvím takzvaných podomních prodejců. Spotřebitelský časopis varování zveřejnil ve čtvrtek.

Číst dál...

REKLAMA